LOGO
Niezależny tygodnik powiatowy gmin: Cieszków, Krośnice, Milicz
Strona Główna Wiadomości Aktualności Pokazowe odłowy i inne wydarzenia w ramach Dni Karpia

W sprzedaży od 29.11.2023

IMG

Licznik odwiedzin

2 828 103

Ostatnie komentarze

Aktualności

Pokazowe odłowy i inne wydarzenia w ramach Dni Karpia

465 👁️ 0 💬
0
0

Tylko zalogowani użytkownicy mogą reagować na artykuły.

Zaloguj się

Trwa jesienny cykl wydarzeń promujących wyjątkowość Doliny Baryczy, czyli 18. edycja Dni Karpia. W najbliższy weekend zaplanowano sporo wydarzeń. Jednym z nich są pokazowe odłowy na Ostoi Konika Polskiego w Miliczu, które rokrocznie przyciągają tłumy mieszkańców i turystów.

Pokazowe odłowy na Ostoi Konika Polskiego przy ul. Grzybowej w Miliczu, organizowane przez Rybacko-Wędkarskie Przedsiębiorstwo Milicz-Ostoja, odbędą się w najbliższy weekend – 30 września i 1 października w godz. 12-18. Uczestnicy tej plenerowej imprezy będą mogli obserwować, jak zanurzeni po pas w stawie rybacy łowią ryby przy wykorzystaniu sieci. Złowione ryby będzie można kupić: karpie i amury sprzedawane będą po 28 zł za kg, szczupaki po 35 zł, sumy po 40 zł, a tołpygi po 15 zł. Dwudniowej imprezie towarzyszyć będzie jarmark produktów lokalnych, gdzie będzie można kupić m.in. miody, owoce, przetwory owocowe, bukiety i ozdoby z suszu oraz rękodzieło. Na dzieci czekać będą dmuchane zamki, gry i zabawy prowadzone przez animatorów, czy też malowanie twarzy. Imprezę uświetnią koncerty: zespołu ludowego Baryczanie z Machnic (w sobotę i niedzielę o godz. 14) oraz gwiazd disco polo – Long&Junior (w sobotę o godz. 16) i Andre (w niedzielę o godz. 16).

Uczestnicy pokazowych odłowów będą mogli zjeść na miejscu smażonego karpia, sandacza, szczupaka, pstrąga, suma i dorsza, zupę rybną, pierogi z karpiem, grochówkę, kiełbasę i karkówkę z rusztu oraz domowe ciasto. W smażalniach na Ostoi Konika Polskiego będzie można również kupić przetwory rybne w słoikach, m.in. pulpety w occie, czy rybę po grecku.

Zaloguj się, aby zostawić komentarz i ocenić artykuł...

Oceny

0
0

Tylko zalogowani użytkownicy mogą reagować na artykuły.

Zaloguj się

Komentarze

Brak komentarzy do tej publikacji.