2 828 103
oleska: Jestem matką dwójki dzieci, mieszkam w Cieszkowie i muszę przyznać, że informacja o podwyżkach ...
Zew: Oto kolejny odcinek "Cmentarnych Kuriozów" czyli rubryki, która z pewnością trafia w gust wszystk...
chicago: alez szybko zdecydowal ktos z tej gazety odpowiedziec <,madrym wywodem >.po 4 miesiacach ja w przec...
Rotmistrz: Milicz 10 000 mieszkańców, a migrantów 2000. Tak się niszczy kraj... Na co czekają mieszkańcy? ...
alek: Rozumiem Pana/Pani frustrację i zagubienie w obliczu różnorodności mediów lokalnych oraz propaga...
Tylko zalogowani użytkownicy mogą reagować na artykuły.
Trwa jesienny cykl wydarzeń promujących wyjątkowość Doliny Baryczy, czyli 18. edycja Dni Karpia. W najbliższy weekend zaplanowano sporo wydarzeń. Jednym z nich są pokazowe odłowy na Ostoi Konika Polskiego w Miliczu, które rokrocznie przyciągają tłumy mieszkańców i turystów.
Pokazowe odłowy na Ostoi Konika Polskiego przy ul. Grzybowej w Miliczu, organizowane przez Rybacko-Wędkarskie Przedsiębiorstwo Milicz-Ostoja, odbędą się w najbliższy weekend – 30 września i 1 października w godz. 12-18. Uczestnicy tej plenerowej imprezy będą mogli obserwować, jak zanurzeni po pas w stawie rybacy łowią ryby przy wykorzystaniu sieci. Złowione ryby będzie można kupić: karpie i amury sprzedawane będą po 28 zł za kg, szczupaki po 35 zł, sumy po 40 zł, a tołpygi po 15 zł. Dwudniowej imprezie towarzyszyć będzie jarmark produktów lokalnych, gdzie będzie można kupić m.in. miody, owoce, przetwory owocowe, bukiety i ozdoby z suszu oraz rękodzieło. Na dzieci czekać będą dmuchane zamki, gry i zabawy prowadzone przez animatorów, czy też malowanie twarzy. Imprezę uświetnią koncerty: zespołu ludowego Baryczanie z Machnic (w sobotę i niedzielę o godz. 14) oraz gwiazd disco polo – Long&Junior (w sobotę o godz. 16) i Andre (w niedzielę o godz. 16).
Uczestnicy pokazowych odłowów będą mogli zjeść na miejscu smażonego karpia, sandacza, szczupaka, pstrąga, suma i dorsza, zupę rybną, pierogi z karpiem, grochówkę, kiełbasę i karkówkę z rusztu oraz domowe ciasto. W smażalniach na Ostoi Konika Polskiego będzie można również kupić przetwory rybne w słoikach, m.in. pulpety w occie, czy rybę po grecku.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą reagować na artykuły.
Brak komentarzy do tej publikacji.